Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ είναι επιτέλους νεκρό και τώρα όλα επιτρέπονται!


Ημέρες που είναι σας έχω μια κινηματογραφική πρόταση: δείτε το "Δρόμο του Χρήματος" στον οποίο εξαιρετικοί ηθοποιοί, όπως ο Κέβιν Σπέισι κι ο Τζέρεμι Αϊρονς, υποδύονται μεγαλοστελέχη επενδυτικής εταιρείας, που δεν κατονομάζεται αλλά φέρνει όλα τα χαρακτηριστικά της "Lehman Brothers", τα οποία αφού συνειδητοποιούν πως το "καράβι" πάει προς το παγόβουνο εξαιτίας της δικής τους απληστίας αλλά και των πελατών τους αποφασίζουν να κάνουν το τελευταίο κόλπο: να θυσιάσουν έναν ολόκληρο πλανήτη, βυθίζοντάς τον στην κρίση, προκειμένου εκείνοι να γλιτώσουν τις παχυλές τους αμοιβές και τα ακόμα πιο παχυλά τους μπόνους. Κακή ώρα δηλαδή σαν το ΠΑΣΟΚ, σε μεγαλύτερο βαθμό, και τη Ν.Δ. σε μικρότερο!
Κοιτάξτε πού κατάντησαν τα δύο κόμματα εξουσίας, να περικόπτουν για τρίτη φορά τις επικουρικές συντάξεις, με λίγα λόγια να υπεξαιρούν τις καταθέσεις ζωής των εργαζόμενων προκειμένου να μην αναγκαστούν να στενοχωρήσουν μόνο τους πελάτες τους. Αυτό δε συμβαίνει, άλλωστε, τα τελευταία δύο χρόνια; Αντί να απολυθούν ανίκανοι δημόσιοι υπάλληλοι, να κλείσουν άχρηστοι δημόσιοι οργανισμοί, να γίνουν κάποια μικρά έστω βήματα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, επιλέχτηκε η οριζόντια μείωση μισθών και συντάξεων και η επιβολή δεκάδων νέων άμεσων κι έμμεσων φόρων. Ποιά λογική κρυβόταν πίσω από αυτήν την παράνοια; Απλούστατα, οι κυβερνώντες ήθελαν να αποφύγουν την ολομέτωπη επίθεση σε αυτούς που τους έκαναν κυβερνώντες γι' αυτό και προτίμησαν να διαλύσουν το σύμπαν! Ο αδιέξοδος πολιτικός καιροσκοπισμός τους, όμως, οδήγησε στο αναπόφευκτο: να μην είναι δυνατό πλέον να εξαιρεθούν και τα "δικά μας παιδιά" από την καρμανιόλα, τα οποία όμως επειδή είναι κακομαθημένα δεν έχουν σκοπό να στηρίξουν τώρα το χέρι που τους τάιζε, αλλά δεν τους ταΐζει πια. Κάπως έτσι εξηγείται και η μεγάλη δημοσκοπική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ, η οποία θυμίζει πτώση από τον 100ό όροφο ουρανοξύστη...
Αυτοί που ζουν από το ξίφος πεθαίνουν από αυτό κι όσοι εξουσιάζουν χάρη στο πελατειακό κράτος που δημιούργησαν, καταρρέουν όταν αυτό δε μπορεί πλέον να σταθεί. Το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η Ν.Δ. είχαν πάψει προ πολλού να αποτελούν (αν υπήρξαν ποτέ) πόλους διαμόρφωσης πολιτικών με βάση ιδεολογικούς προσανατολισμούς. Δεν ήταν τίποτα άλλο από μηχανισμοί διεκδίκησης και νομής της εξουσίας, χρησιμοποιώντας τις πιο μακιαβαλικές των τακτικών. Γι' αυτό και τώρα που η εποχή κι ο λαός "διψούν" για νέες ιδέες αυτοί οι δύο κομματικοί σχηματισμοί μοιάζουν εντελώς έξω από τα νερά τους. Σε αυτό το πλαίσιο έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν πως το ΠΑΣΟΚ δε μπορεί να το σώσει κανένας Βενιζέλος, Λοβέρδος ή Χρυσοχοΐδης, αλλά ούτε και η ως επί το πλείστον καλοζωισμένη μέχρι πρόσφατα βάση του. Για να παραφράσω το Νίτσε, το ΠΑΣΟΚ είναι επιτέλους νεκρό και τώρα όλα επιτρέπονται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: