Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Φτάνει πια με τις "αρσακειάδες"...


Θα το επαναλαμβάνω σε κάθε ευκαιρία: δε λυπάμαι καθόλου τους άεργους κι ανίκανους, που "τρούπωσαν" σε κάποια δημόσια υπηρεσία ή ΔΕΚΟ χάρη στο "πράσινο" ή στο "γαλάζιο" κόμμα κι έχουν την απαίτηση ο ελληνικός λαός να τους πληρώνει εσαεί. Από την άλλη, όμως, η Ευρώπη, εξαιτίας της κας Μέρκελ αλλά όχι μόνο, έχει πάρει μια νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση που αργά ή γρήγορα θα την οδηγήσει στο...σοσιαλισμό!
Η ανθρώπινη ιστορία είναι ένας αέναος κύκλος. Εκείνοι που επιμένουν πως η μηδενική παρουσία του κράτους, η ανεξέλεγκτη αγορά, οι "ελαστικές" σχέσεις εργασίας, με λίγα λόγια ο νόμος της ζούγκλας, είναι το πεπρωμένο της ανθρωπότητας λογαριάζουν πάντοτε χωρίς τον κινητήριο μοχλό της ιστορίας, την επανάσταση. Ο άκρατος φιλελευθερισμός του 19ου αιώνα "γέννησε", μεταξύ άλλων, τον Μαρξ, το οκτάωρο, τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, τα επιδόματα και, φυσικά, την οκτωβριανή επανάσταση. Ο άκρατος φιλελευθερισμός των τελευταίων 30 χρόνων αργά ή γρήγορα θα εξαναγκάσει, στην ουσία, τους εργαζόμενους να εξεγερθούν. Και τότε η...μερκέλειος θεωρία περί δημοσιονομικής εξυγίανσης δεν θα έχει καμιά αξία.
Οσο για τη ρητορική που αναπτύσσεται ξανά περί ελικοπτέρων που στέλνουν γενναιόδωρα βοήθεια στη φτωχή Ελλάδα, να θυμίσω πως η τρόικα δε μας χαρίζει χρήματα, αλλά μας δανείζει με υψηλότερο επιτόκιο από εκείνο που δανείζονται χώρες όπως η Γερμανία. Να θυμίσω, επίσης, πως ειναι οι γερμανικές πολυεθνικές που κατηγορούνται διεθνώς για δωροδοκίες και είναι, εν πάση περιπτώσει, οι Γερμανοί ανάμεσα σε εκείνους που μας δάνειζαν υπέρ το δέον τα προηγούμενα χρόνια για να αγοράζουμε τα προϊόντα τους πανάκριβα. Ο ελληνικός λαός έχει τις ευθύνες του, αλλά αρκετά πια με τις Μέρκελ και τους Πάγκαλους, που παριστάνουν τις αρσακειάδες...

Δεν υπάρχουν σχόλια: