Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Κάν'το, αν τολμάς!


Ο αρχηγός Γιωργάκης μάς απειλεί: με άρθρα και συνεντεύξεις σε διαπλεκόμενα μέσα ενημέρωσης προσπαθεί να μας πείσει πως μόνο εκείνος μπορεί να μας σώσει από το κακό. Από το κακό που και ο ίδιος δημιούργησε. Σε αυτό το πλαίσιο, μάλιστα, εμμέσως αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, αν τυχόν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμαστούν στις τοπικές εκλογές. Η απάντησή μας δε μπορεί να είναι άλλη: κάν'το, αν τολμάς!
Το έχω γράψει εδώ και καιρό: o πρωθυπουργός, αν θέλει να επιβιώσει πολιτικά, πρέπει να προσφύγει άμεσα στις κάλπες. Όσο περνά ο καιρός, τόσο θα αποδεικνύεται όλο και πιο αδιέξοδη η πολιτική του μνημονίου. Ο πανικός, εξάλλου, του αρχηγού Γιωργάκη είναι εμφανής, με την προσπάθειά του να κομματικοποιήσει τις τοπικές εκλογές. Απορώ όμως: αν είναι τόσο σίγουρος για την αποτελεσματικότητα της πολιτικής του, γιατί τον έχει λούσει κρύος ιδρώτας να μην έχει απογοητευτικό αποτέλεσμα το κόμμα του σε αυτές τις εκλογές; Αφού, όπως υπόσχεται στο άρθρο του στο "Βήμα", η χώρα θα βγει από την ύφεση το 2012 και το μνημόνιο θα τερματιστεί το 2013, ποιός ο λόγος να αγχώνεται για το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου και να αφήνει να διαρρέεται το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών;...
Η απάντηση είναι απλή: ούτε ο ίδιος πιστεύει πλέον ότι η πολιτική του θα λυτρώσει τη χώρα. Γι' αυτό κι επιστρέφει στη γνωστή παπανδρεϊκή τακτική του "Τσοβόλα, δώσ'τα όλα": προσπαθεί με φιλοδωρήματα στους συνταξιούχους και με ημίμετρα για την ανεργία να "μαζέψει" τα ασυμμάζευτα. Επαναλαμβάνω: μας απειλείς με εκλογές κ. πρωθυπουργέ; Ιδού η Ρόδος, ιδού και το...μαύρισμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: