Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Σσσσ...


Ναι, είναι άδικο ορισμένοι φοιτητές που παριστάνουν τους λιμενεργάτες να εμποδίζουν εργαζόμενους με άδεια να πάνε σε κάποιο νησί. Ναι, είναι άδικο οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ να κατεβάσουν τους διακόπτες αδιακρίτως για να διαμαρτυρηθούν για το ξεπούλημα μιας υγιούς δημόσιας επιχείρησης. Από την άλλη, όμως, τα δεξιά κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ), με τη συμπαράταξη...ΜΕGAλων μιντιακών συγκροτημάτων, έχουν επιδοθεί σε μια άνευ προηγουμένου προπαγάνδα εναντίον κάθε μορφής εργατικής πάλης για την προάσπιση δίκαιων αιτημάτων. Με το σκεπτικό τους κάθε απεργιακή κινητοποίηση θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο που να μην ενοχλείται εκείνος στον οποίο θα έπρεπε να ασκείται η πίεση...
Γι' αυτήν την εξέλιξη, πάντως, μεγάλη είναι και η ευθύνη των συνδικαλιστών και των εργαζόμενων. Οι πρώτοι, για την εξυπηρέτηση κυρίως των δικών τους συμφερόντων, πλήττουν αδιακρίτως μικρούς, μεσαίους και μεγάλους. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να κατέβαζε τους διακόπτες, για παράδειγμα, μόνο στα βόρεια προάστια, στη Βουλή και στα τηλεοπτικά κανάλια. Έτσι θα κέρδιζε τη λαϊκή υποστήριξη κι όχι με το γενικό μπλακ άουτ, που από προηγούμενα ξέρουμε πως μόνο τους ισχυρούς δεν αγγίζουν. Οσο για τους εργαζόμενους, η παρατεταμένη σιωπή τους στη δική τους αφαίμαξη τούς κάνει συνένοχους με τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς. Για να μην πω αυτόχειρες...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να γνωρίζουμε όλοι, πως στη ΔΕΗ υπάρχει ένας τομέας που λέγεται "Διανομή Ρευματος" όπου με ειδικές νομοθεσίες από το 1990 και μετά, - ακόμα και σε απεργίες - το προσωπικό ασφαλείας είναι υπο την άμεση επιτήρηση της διοικησης.
Η Διοικηση της ΔΕΗ επιλέγει (και εχει κατηγορηθεί από συνδικαλιστές) τις ημέρες των απεργιών να συντηρει ακεραια την τροφοδοσία του βιομηχανικού ρευματος και να "τσακίζει" τη λαϊκή κατανάλωση, γι αυτό και τα πολλαπλα μπλακ αουτ τα τελευταία χρόνια. Γιατί η Διοίκηση "προβοκάρει" τις απεργίες.
Θα χρειαστεί ένα απεργιακό κίνημα "παραβατικό" και "παράνομο" που θα "εισβάλλει", θα "καταλαβει" αυτόν το τομέα και θα τον θέσει υπο προσωρινό εργατικό έλεγχο.