Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Τί θα κάνει στα "χρόνια της φαγούρας";



Κέρδισε τις εκλογές μόλις πριν ένα μήνα με δέκα μονάδες διαφορά. Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει ακόμα αρχηγό, ενώ όταν την/τον αποκτήσει κανείς δεν είναι σε θέση να διαβεβαιώσει ότι θα παραμείνει ενωμένη. Κι όμως, ο Γιώργος Παπανδρέου φοβάται να "σπάσει αβγά". Αυτό φαίνεται στο λιμάνι του Πειραιά, όπου δε ζητά την επιστράτευση των λιμενοζάμπλουτων, αυτό φαίνεται και με τα "stage" και τα συνεχή κυβερνητικά "ήξεις-αφίξεις".

Παράλληλα, ο ελληνικός λαός ψήφισε το ΠΑΣΟΚ βασιζόμενος σε κάποιες δεσμεύσεις του, όπως ήταν εκείνη για μερική συμμετοχή του Δημοσίου σε Olympic Air και ΟΤΕ. Δεν κρίνω αν θα ήταν χρήσιμο ή όχι κάτι τέτοιο, κρίνω όμως την αξιοπιστία των κυβερνώντων που άλλα έλεγαν προεκλογικά κι άλλα λένε τώρα. Για να μην αναφερθώ και στον περιβόητο διαγωνισμό για τους γενικούς γραμματείς, που προκηρύχθηκε χωρίς να ζητά τυπικά προσόντα και χωρίς να ξέρει κανείς με ποια κριτήρια επιλέχθηκε, για παράδειγμα, ο συνεργάτης της συζύγου του κ. Καστανίδη. Ή με ποια κριτήρια επιλέχθηκε ως προσωπάρχης στο Μέγαρο Μαξίμου η Γλυκερία Σιούτη, συνήγορος του Χριστοφοράκου της Siemens.

Αν, επομένως, ο κ. Παπανδρέου δεν καταφέρνει να δείχνει πυγμή στο "μήνα του μέλιτος", τί θα κάνει στα "χρόνια της φαγούρας"; Ας ρωτήσει τον κ. Καραμανλή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: