Τετάρτη 3 Ιουνίου 2009

Περί άλλων τυρβάζουμε...


Παπαγαλάκια, "βαραβαρότητα", Siemens, Βατοπαίδι, Παυλίδης. Αυτά είναι που ακούσαμε από τα κόμματα εξουσίας για την...Ευρώπη, για το μέλλον της οποίας υποτίθεται ότι ψηφίζουμε την Κυριακή.
Πόσοι, αλήθεια, έμαθαν ότι εφόσον κυρωθεί η Συνθήκη της Λισαβόνας το Ευρωκοινοβούλιο θα έχει αυξημένες αρμοδιότητες; Πόσοι μάθαμε για τις θέσεις των κομμάτων όσον αφορά την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, τη διεύρυνση και την εμβάθυνση της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Ούτε καν τα θέματα της οικονομικής κρίσης και της μετανάστευσης συζητήθηκαν σοβαρά, παρότι η επικαιρότητα τα έφερε ξανά στην επιφάνεια.
Συζητήσαμε τα εργασιακά θέματα, το περιβάλλον, την παιδεία, την υγεία; Οχι! Ακόμα και οι δημοσιογράφοι που είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα στον κ. Καραμανλή και στον κ. Παπανδρέου προτίμησαν να τους ρωτήσουν για το αν θα συμπεριλάβει ο μεν πρωθυπουργός τους Βατοπαιδινούς στα ψηφοδέλτια του κόμματός του κι ο δε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αν θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές την προσεχή άνοιξη με αφορμή την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής συζήτησης στη χώρα μας. Την Κυριακή τί θα κάνουμε; Θα ψηφίσουμε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ ή θα "επαναστατήσουμε" από τις παραλίες; Γιατί η ευθύνη βαραίνει όλους μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: