Πέμπτη 28 Μαΐου 2009

Ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο; Η μετριότητα...


Οποιοι μέχρι σήμερα μπορεί και να πίστευαν ότι οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας είναι άξιοι να διοικούν αυτόν τον τόπο μάλλον θα πρέπει κι εκείνοι να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Το πολιτικό προσωπικό τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ λίγο για να κυβερνήσει την Ελλάδα, πόσο μάλλον σε περίοδο οικονομικής κρίσης. Οι πέντε αρχηγοί των κομμάτων της Βουλής μου μετέφεραν μια εικόνα μιζέριας...
Ο πρωθυπουργός μίλησε για το μεταρρυθμιστικό του έργο σα να 'ταν ο Τρικούπης. Αν οι αλλαγές που έκανε τα πέντε χρόνια που κυβερνά ήταν επιτυχημένες, δεν θα χρειαζόταν να κάνει μεταρρυθμίσεις πάνω στις μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Καραμανλής έκανε κάποιες δειλές αλλαγές που ελάχιστα ως καθόλου ωφέλησαν τη ζωή του μέσου έλληνα.
Από την άλλη, ο Γιώργος Παπανδρέου επικοινωνιακά πήγε καλύτερα από ό,τι πολλοί μπορεί να ανέμεναν, αλλά, προσωπικά, δε με πείθει ότι το δικό του ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερο από το ΠΑΣΟΚ του κ. Σημίτη. Τα βασικά στελέχη του δε διαφέρουν και πολύ από αυτά που κυβέρνησαν τη χώρα την οκταετία υου "κινέζου". Κι ο ίδιος, άλλωστε, ο κ. Παπανδρέου ήταν επί χρόνια υπουργός και δεν είχε μιλήσει ποτέ πριν γίνει αρχηγός για διαφθορά και λάθη της παράταξής του.
Οσο για την κα Παπαρήγα, είχε από την αρχή μια επιθετική στάση, που ταίριαζε περισσότερο σε κάποιον που έχει "λερωμένη τη φωλιά του"... Η άρνησή της για διαφάνεια στο κόμμα της, αλλά και η απάντησή της πως οι υπάλληλοι του ΚΚΕ δε χρειάζεται να παίρνουν παραπάνω από τα χρήματα που η ίδια ζητά για τους υπόλοιπους εργαζόμενους με κάνουν να χαίρομαι που το "Κόμμα" δεν πρόκειται να γίνει κυβέρνηση.
Την ίδια ώρα, ο κ. Αλαβάνος επιμένει σ' αυτό το "όχι σε όλα" με το οποίο δε μπορεί να κυβερνηθεί μια χώρα. Είναι ωραίο να είσαι αγωνιστικός και να στηρίζεις τη νεολαία και τους εργαζόμενους, αλλά ούτε οι τελευταίοι είναι άμοιροι ευθυνών και με τη συνεχή κολακεία δε βελτιώνονται τα πράγματα.
Για τον κ. Καρατζαφέρη δεν έχω να γράψω πολλά. Οι θέσεις του για τη μετανάστευση και τους ξένους μου είναι τουλάχιστον αποκρουστικές. Κυκλοφορώ στο κέντρο της Αθήνας, μένω κοντά σε αυτό και δεν αισθάνομαι ανασφαλής. Μπορεί κάποια στιγμή να με κλέψουν, αλλ΄αυτό δε σημαίνει πως την επομένη θα ζητήσω την απέλαση των ξένων από τη χώρα. Η απάντηση, εξάλλου, που έδωσε για τις "διαπλεκόμενες" σχέσεις της κας Τζαβέλλα ήταν θολή: δε μπορεί, από τη μία, να καταγγέλλεις πολιτικά τζάκια κι επιχειρηματίες κι από την άλλη να υπερηφανεύεσαι γιατί η επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου σου έχει πολιτικές συστάσεις από τους τελευταίους...
Υ.Γ.: Το ίδιο "λίγες" ήταν και οι δημοσιογραφικές ερωτήσεις. Καλύτερα να έβαζαν έξι πολίτες να ρωτήσουν παρά έξι ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν τις καλές σχέσεις τους με την πολιτική εξουσία από το να ασκήσουν το χρέος τους να τη "δαγκώνουν"...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον, ο κ. Φίσερ, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας που έσπειρε με ...οικολογικές βόμβες απεμπλουτισμένου ουρανίου το έδαφος της Γιουγκοσλαβίας το 1999, είναι «Πράσινος».
Δεύτερον, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, αυτός ο αντικομμουνιστής του συρμού, ο οποίος διαμαρτυρόταν το 1999 ότι το ΝΑΤΟ είχε ...καθυστερήσει να βομβαρδίσει τη Γιουγκοσλαβία, είναι «Πράσινος».
Τρίτον, οι καλοί μας «Πράσινοι» είναι, που, στην περίπτωση του «ευρωσυντάγματος», και ενώ το καταψήφισαν οι λαοί της ΕΕ, εκείνοι τάχθηκαν «υπέρ» της υπερψήφισής του.
Τέταρτον, οι καλοί μας «Πρασινοι» είναι, της ημεδαπής αυτοί, που στην περίπτωση του «σχεδίου Ανάν», μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ, επιχείρησαν να πείσουν τον κυπριακό λαό να υποταχθεί στο «ναι».
Πέμπτον - και πολύ σημαντικό - την πρόταση οδηγίας (με αριθμό: Α6-0406/2008) για την επέκταση του συστήματος εμπορίας δικαιωμάτων εκπομπής αερίων θερμοκηπίου (το δικαίωμα, δηλαδή, των «Φρανκενστάιν» του πλανήτη να πληρώνουν για να ρυπαίνουν), εκτός όλων των υπολοίπων «οικολόγων» (φιλελεύθεροι και σοσιαλδημοκράτες) στο Ευρωκοινοβούλιο, την ψήφισαν και οι «Πράσινοι»!

Ανώνυμος είπε...

Οι οικολόγοι στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ

Γρηγοριάδης Κώστας
Από διάφορες λίστες που κυκλοφόρησαν αυτές τις μέρες στον Τύπο, χωρίς να διαψευστούν, προκύπτει ότι εκτός από τους μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοπαράγοντες του ιμπεριαλισμού, άλλους παρατρεχάμενους και εκλεκτούς του μεγάλου κεφαλαίου, εκτός από τους εκπροσώπους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ στην Αθήνα συμμετείχε και ο πρόεδρος των Πράσινων της Γερμανίας Τζεμ Οζντεμίρ. Πρόκειται για τον πρόεδρο του κόμματος εκείνου που οι εδώ εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων καυχιόνται για τη συνεργασία τους στο πλαίσιο της ΕΕ.

Ανώνυμος είπε...

συγγνωμη για το χωρο που κατελαβα.